Je to přesně měsíc, co jsem sem dala poslední příspěvek. Ten se týkal taštiček z listového těsta, které měly velký úspěch a za to jsem ráda. Ne nadarmo se říká, že v jednoduchosti je krása ;-)
V tomto článku sice bude nějaký recept, ale bude převážně o přehlídce mé sladké práce, které bylo v červnu požehnaně. Jedna svatba, několikery oslavy dětských narozenin, pár oslav dospěláků a na závěr pár tzv. zbytkáčů. U mě zbytkáč znamená, že mi zbyde nějaký korpus a krém a je škoda z toho pořád jen plácat ta dortová lízátka. To totiž zvládne kde jaký "amatér" a prodávaj je pak za trapných 35 Kč i víc, ale budiž, ať si každý dělá, co chce. Pardon, teď jsem trochu odbočila od tématu. No a ze zbylého korpusu a krému samozřejmě udělám ještě další dortík, ale ten už nemá majitele, tak jej většinou rozdám po rodině či přátelích. Jednoho času jsem dortíky nosila i do práce, ale rozšířil se tu takový nový trend a to je, že každý druhý si peče a vyrábí dorty sám. Jako proč ne, fandim každému, kdo do toho jde, ale uznejte, že v tomto případně nemá smysl nosit dříví do lesa :-D
Dost bylo keců, to je snad nejdelší úvod co jsem psala, a jdeme na to.
Nejdříve svatba:
Toto bylo na ochutnávku, aby jsme poladili chutě a tak :-) Ten v levém rohu je red velvet korpus se stracciatella krémem, ten zelený je red velvet s pistáciovým krémem a třetí je red velvet a banánový krém.
A tady je finále - vrchní je red velvet a třešňový krém, střed je red velvet a pistáciový krém a spodní je red velvet a banánový krém. Snědl se prý už na svatbě do posledního kousku, to se mi ještě nestalo a mám mega radost.
Šmoulové - světlý piškot s tvarohovým krémem a jahodami.
Bagr - vnitřek už nevím :-)
Dort Fraísier či tak nějak. Je to takový jahodový dortík s lehkým krémem.
Zbytkový dortík z čokoládového korpusu a jahodového krému.
Winx club - světlý piškot s tvarohovým krémem a ovocem
Batman - hlava je kokosový korpus a pařížská šlehačka a spodní je čokoládový korpus s jahodovým krémem.
Pistáciový dortík s kousky pistácií
Spongebob - čokoládový korpus a banánový krém.
DJ Tiesto - kokosový korpus a pařížská šlehačka
Cyklo dortík - čokoládový korpus a krém stracciatella
Recept na stracciatella krém:
250 g mascarpone
250 ml smetany ke šlehání
2 lžíce moučkového cukru
1/2 tabulky hořké čokolády
Mascarpone se šlehačkou a cukrem ušleháme do tuha. V závěru přimícháme nahrubo nastrouhanou čokoládu. No a to je vše. Nejrychlejší a velmi lehounký krém.
To je pro dnešek vše, krásný slunečný den.
Péťa
Žádné komentáře:
Okomentovat