pondělí 13. března 2017

Banánovo-arašídový raw dort

V posledních cca 3 měsících nebylo moc prostoru, kdy vyrobit zas nějaký raw dortík. Musím říct, že se mi už zastesklo, tak jsem si řekla, že zkusim nějaký, který jsem ještě neměla vyzkoušený. Při poslední nakupovací mánii v potravinách jsem si pořídila i obří sklenici arašídového másla. Zcela nepochopitelně, páč arašídové máslo fakt nemusim. No ale naštěstí jsem přišla na způsoby, kdy ho využít a kdy mi vlastně i chutná. No a jednou z variant je i tento banánovo-arašídový dort, na který Vám dám návod :-)


 
 
 
Recept na 1 dort o průměru 18 cm:
 
Korpus:
2 lžíce raw kakaa
1/2 hrnku kešu oříšků
1/2 hrnku strouhaného kokosu
1/8 lžičky soli
8 vypeckovaných datlí (na hodinu jsem si je namočila)
 
Krém:
230 g arašídového másla
3 střední zralé banány
2 lžičky vanilkového extraktu
1/8 lžičky soli
50 g kokosového oleje (rozpuštěného)
50 g kakaového másla (rozpuštěného)
4 lžičky medu či agávového sirupu
 
Nejdříve začneme korpusem. Všechny ingredience dáme do mixéru a vše pořádně promixujeme do jedné konzistentní hmoty. Směs natlačíme do formy a dáme chladit do lednice.
Všechny suroviny na krém opět dáme do mixéru a mixujeme do hladkého krému. Pokud nemáte mixér, lze použít i tyčový. Já s ním dělám běžně a funguje skvěle.
Hladkou hmotu vlijeme na už mírně vychlazený korpus a povrch uhladíme.
Na závěr můžeme vršek ozdobit čím chceme, oříšky, rozpuštěnou čokoládou, banány nebo jej necháme jen tak. Vložíme do lednice a necháme minimálně 2 hodiny zatuhnout (já radši nechávám přes noc). Jakmile bude povrch tuhý, můžeme vyjmout z formy a konzumovat :-)
 
 
 
Dobrou chuť přeju,
 
Péťa

Žádné komentáře:

Okomentovat