čtvrtek 10. září 2015

Fingerfoods aneb můj food bar :-)

Před nějakou dobou jsem u sebe doma pořádala něco jako kolaudačku. Byt mám sice již několik měsíců zrekonstruovaný, ale tak nějak pořád nebyl čas na paaarty. Pak jsem nakonec uspořádala dvě za sebou. Jupííí jeeej :-)

Stihla jsem si blbec nafotit food bar jen z té druhé akce, ale to nevadí. Postupně se k receptům na fingerfoods (jednohubky) vrátím.


Níže Vám vždy pod fotkou sepíšu, co co je a jak jsem to dělala :-)

Minipárečky ve slanině
minipárečky či párky (cca 15 ks)
plátky slaniny (15 ks)
kečup
1 zkaramelizovaná cibule
1 vejce

Koupila jsem kvalitní minipárečky a párečky a zkrátila je tak, aby všechny měli cca stejnou délku.
Pak jsem vzala plátek slaniny, potřela ho kečupem a do ní zamotala párek. Konec slaniny jsem spíchla párátkem.
Takto hotové párečky vyskládáme na plech s pečícím papírem. Všechny potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme zkaramelizovanou cibulkou.
Vložíme do vyhřáté trouby cca na 160 stupňů. Pečeme cca 10 minut, záleží na troubě do zlatova.
A máme hotovo. Dietní to sice není, ale je to luxusní záležitost :-*

Okurkové penízky
1 salátová okurka
1 pomazánkové máslo bez příchuti
100 g uzeného lososa

Toto je dietní forma fingerfoods.
Nakrájíme okurku na kolečka, pomazánkové máslo si vložíme do cukrářského sáčku a stříkáme jej do středu kolečka. Na vrch zdobíme kouskem uzeného lososa.
Buď můžete podávat s napichovátkem a nebo bez.

Minisendviče
1 menší balení tmavého a světlého toustového chleba
1 pomazánkové máslo
dušená šunka (či jiná dle vaší chuti)
2 balení plátkového sýry (opět dle vaší chuti)
kyselé okurky

Pokud máte tvořítka na fingerfoods jako já, můžete si vytvořit například tyto čtvercové nebo kulaté minisendviče.
Namažete plátek toustového chleba silnější vrstvou pomazánkového másla, na to vložíte plátek šunky a sýru a na vrch opět namazaný plátech toustového chleba. Poté vezmete vykrajovátko a ze sendviče vykrajujete příslušné tvary. Uchycujeme párátkem.
Na vrch můžete i zdobit kyselou okurkou, olivou či cherry rajčátkem. Fantazii se zde meze nekladou.


Česnekové minichlebíčky
1 vícezrnná bageta
200 g Lučiny
2 stroužky česneku
konzerva ananasových kousků

Cesnekovou pomazánku uděláme tak, že smícháme pomazánkové máslo s utřenými či vylisovanými dvěma stroužky česneku.
Pomazánku pak natíráme na jednotlivá kolečka bagety a dozdobujeme kouskem ananasu.
Nejlepčí záležitost :-)


A na závěr už jen prkénko s uzeninami a sýry. To prostě nikdy nesmí chybět :-)

Měla jsem i sladké, ale to jsem prostě zapomněla blísknout. Ale nevadí, zas příště.

To je pro tento článek vše.

Doufám, že jsem Vás inspirovala pro chystání pohoštění pro návštěvy a že Vám bude chutnat. Vše je relativně rychlé, levné a hlavně kurňa dobré :-)

Hezký den všem,

Péťa

Žádné komentáře:

Okomentovat