Omlouvám se za menší prodlevu v příspěvcích, ale v září jsem měla hodně práce a pak jsem měla 2 týdny dovolenu, takže se příspěvkům a hlavně receptům začnu věnovat zas ve velkém teď :-)
V srpnu jsme se s kolegyní Péťou domluvily, že na poradu každá něco upečeme. Ona upekla chleba a k němu přichystala domácí žervé a já jsem se nabídla, že upeču něco sladkého. V letních dnech by byl hřích dělat sladké krémové dorty a nevyužít ovoce, které bylo na každém rohu. Vybrala jsem borůvky, páč ty jí snad každý a nejsou tak sladké.
Recept na jeden menší plech:
2 hrnky žitné mouky
1 hrnek mletých ořechů
1 prdopeč
2 vejce
130 g másla (studeného)
1 hrnek třtinového cukru
1 bio vanilkový cukr
1 hrnek mléka (kravské či rostlinné)
1 větší hrst borůvek
V míse smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr a na plátky nakrájené změklé máslo. Rukou vše pořádně promícháme tak, aby z toho vznikla krásná drobenka (žmolenka). Cca 2/3 hrnku drobenky si dáme stranou.
Do zbytku drobenky (žmolenky) přidáme vejce, mléko a prášek do pečiva. Vznikne krásné hladké těsto.
Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem. Poté na vrch pokládejte borůvky a na závěr posypte drobenkou. Poté vložte do vyhřáté trouby na 170 - 180 stupňů.
Podobnou bublaninu jsem už dělala a recept zde na blogu už mám, ale vylepšila jsem trochu recept, který měl velký úspěch, tak jsem se o něj musela podělit.
Dobrou chuť,
Péťa
Žádné komentáře:
Okomentovat