Druhým nejprodávanějším produktem (dobrotou) na SFF ve Stromovce byl pizza bochánek.
Musim říct, že jsem si je opravdu oblíbila a určitě do budoucna vymyslím různé náplně i bezmasé. Je to opravdu dobrota, která zasytí. Vzala jsem si třeba jeden na sváču a bohatě to stačí.
Zde je recept na 12 kousků:
1/2 kg hladké mouky
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce soli
1 kostka droždí
2,5 dl studené vody
náplň:
šunka
slanina
mozzarela
rajčatový protlak
oregáno
nastrouhaný parmazán na posypání
1 vejce na potření
Všechny ingredience na těsto smícháme v míse a uhněteme do hladkého těsta. Na teplém místě necháme vykynout cca 1 hodinu.
Než nám vykyne těsto, přichystáme si náplň. Do mísy si nachystáme ingredience (šunku v celku nastrouháme nahrubo, k tomu přidáme rajčatový protlak, mozzarelu nakrájenou na kostičky, kostičky usmažené slaniny a oregáno), poté vše smícháme do takové masové hmoty.
Vykynuté těsto poté rozdělíme na 12 kuliček asi o velikosti zatnuté pěsti.
Z těsta vytvoříme kolečka o průměru cca 10 cm. Na kolečka lžící umístíme do středu masovou směs a pak zabalíme do bochánku. Bochánky klademe na plech vyložený pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Poté posypeme strouhaným parmazánem a vložíme do trouby vyhřáté na 220 stupňů. Pečeme cca 15 minut, dokud bochánky na povrchu mírně nezezlátnou.
Bochánky vydrží čerstvé i několik dní. Máme vyzkoušeno, že ještě 3. den jsou perfektně poživatelné. Déle bych je ale neskladovala. Myslím si, že ani tolik dní doma nevydrží :-D
Mějte se krásně,
Péťa
Žádné komentáře:
Okomentovat