neděle 1. listopadu 2015

Cheesecake, který se vždy povede ;-)

Nedávno po mě kolegyně chtěla, abych jí pro babičku upekla cheesecake. Přiznám se, že jsem ho dělala jen jednou a nepovedl se mi. Popraskal a i když byl prý výborný, vzhledově jsem z něho byla zklamaná. Proto jsem do toho nechtěla jít, ale nakonec mě kolegyně ukecala. Tak jsem si řekla, že to nevzdám a dám mu ještě šanci. Nakonec jsem našla super recept, který se povede na sto procent.


Recept:
200 g máslových sušenek (já použila z Lidlu)
120 g rozpuštěného másla
250 g měkkého tvarohu
250 g ricotty
kůra ze 2 citronů
3 lžíce citronové šťávy
50 g krupicového cukru
3 žloutky

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. 
Sušenky rozmixujeme v robotu a přilijeme k nim rozpuštěné máslo a promixujeme. Sušenkové těsto vsypeme do otevíratelné kulaté formy vyložené pečícím papírem a rovnoměrně těsto lžící vtlačíme po celém dně a částečně okrajích formy.
Smícháme tvaroh, ricottu, kůru z citronů, citronovou šťávu, cukr a žloutky. Směs vlijeme do formy a pečeme cca 35 - 45 minut. Hotový cheesecake poznáme tak, že je hmota na dotek pevná a bude se lehce odtahovat od stěn. Troubu vypneme, pootevřeme dvířka a necháme cheesecake ještě hodinu v troubě chladnout.
Pak vyndáme a po úplném zchladnutí přendáme do lednice, aby cheesecake pořádně zatuhl.

Recept na na 20 cm formu, ale já použila 16 cm a ze zbytku jsem udělala jeden maličký 10 cm.


Dozdobit jej pak můžete podle své fantazie např. ovocem, polít polevou apod.

Chuťově je vynikající, vláčný, ale základ je zároveň pevný a chutný. Mňaaaam, vřele doporučuju vyzkoušet.

Petra



Žádné komentáře:

Okomentovat