neděle 7. září 2014

Zdravé ovesno-banánové sušenky

Taky se vám občas stane, že jste si nakoupili haldu banánů a nestíháte je jíst? Zůstanou vám třeba 2 černé banány, které se vám už nechtějí jíst? Mě se to tedy občas stane. Z takto přezrálých banánů se dá vymyslet spousta receptů, lívanečky, muffiny, cupcakes atd. Já jsem zvolila variantu sušenek. Proč? Příprava je rychlá a na základní sušenky vám stačí jen 2 ingredience. Ostatní je totiž už jen plně na vaší fantazii.


Základní recept (cca na 10 větších sušenek):
2 přezrálé banány
2 hrnky jemných ovesných vloček

ostatní je už na vás (já přidala ještě toto):
hrst semínek goji
hrst semínek slunečnice
4 lžíce rýžového sirupu

Nejdřív oloupeme banány a v míse je rozmačkáme na kaši (můžeme i rozmixovat). K banánům přidáme vločky a ostatní ingredience. Vznikne nám taková blátíčková lepkavá hmota. Ale můžu říct, že luxusně voní :-)




Pak si předehřejeme troubu na 150 stupňů a na plech vyložený pečícím papírem tvarujeme sušenky. Já to dělám třeba tak, že si lžící vykrojím takový bobánek a ten na plechu pak vytvaruji do kulaté placky. Na vrch sušenek pak můžeme klidně ještě přidat pár semínek slunečnice, goji nebo třeba sušené brusinky. Není to ale nutné. 



Pak plech dáme do trouby na 20 minut. Po 10 minutách sušenky otočte a pak zbylých 10 minut necháme dopéct. 
Hotové sušenky necháme vystydnout a pak může klidně hned jíst. Sušenky nejsou vůbec tvrdé ani vysušené. Jsou krásně vláčné, měkké a mírně lepivé. 





Pokud vás tyto zdravé sušenky lákají, tak hrdě do toho :-)

Vaše Péťa

Žádné komentáře:

Okomentovat