úterý 19. ledna 2016

Špaldová ořechová bábovka

Než začne opět sezóna dortíků a tak jsem si řekla, že si taky upeču něco pro sebe. Už pár dnů jsem totiž měla chuť na bábovku a tak jsem si našla svůj osvědčený recept a upravila ho do zdravější varianty.

Musim říct, že se experiment vydařil. Nevím, jak bude chutnat vám, ale já jsem unešena. Ráno jsem zblajzla hned 4 kousky :-)


Recept je hrníčkovou metedou. Tu mám nejradši, páč nemusim vytahovat váhu a hrníček je prostě hrníček. :-)

Recept na jednu bábovku (já měla věnec):
1 a půl hrnku špaldové hladké mouky
pár kapek stévie (můžete použít i jiné sladidlo)
2 vejce
cca 1/2 hrnku mandlového mléka
1/4 kokosového oleje (tekutého)
1 bio vanilkový cukr
1 prášek do pečení bez fosfátu
1 hrnek mletých ořechů
4 lžíce arašídového másla

Smícháme všechny ingredience (krom arašídového másla) a vytvoříme těsto. 2/3 těsta přelijeme či přendáme do silikonové formy (případně jiné formy), navrstvíme arašídové máslo (jak chceme) a přikryjeme zbytkem těsta.
Vložíme do vyhřáté trouby na 170 stupňů a pečeme cca 20 minut (podle trouby).
Necháme mírně zchladnout a vyklopíme. A máme hotovo.

Já dala arašídové máslo až na vrch a moc jsem ho do těsta nezapracovala. To nedoporučuji, protože vám bude místama odpadávat. Je lepší ho zapracovat do těsta, jako jsem to popsala výše v postupu.

Bábovka je nadýchaná, jemná a sladká přesně tak, jak si určíte.

Je to rychlovka a ke snídani či kávičce se opravdu hodí.

Dobrou chuť,

Péťa

Žádné komentáře:

Okomentovat