pondělí 5. února 2018

Kakaovo-tvarohový koláč s drobenkou

V jednom časopise jsem našla velmi dobře vypadající kakaovou buchtu a tak jsem si o víkendu řekla, že jí musim zkusit. V práci jsou nadšený, páč celý plech fakt nesnim a po rodině zvládnu rozdat tak půlku, takže jsem zbytek vzala opět do práce. Tam mám své osvědčené pokusné králíky, kteří vždy přivítají, když mohou ochutnávat. Takže mám vlastně dvorní ochutnávače :-D



Recept na jeden menší plech:
Těsto:
250 g hladké mouky
125 g moučkového cukru
150 g Hery či másla
1 vejce
1 lžička kypřícího prášku
20 g kakaa
špetka soli

Tvarohová náplň:
3 vejce
80 g krupicového cukru
2 vanilkové cukry
2 lžíce vanilkového pudinkového prášku
1 lžíce strouhané citronové kůry
500 g vaničkového tvarohu

Drobenka:
150 g hladké mouky
75 g krupicového cukru
75 g Hery či másla
1 lžička kakaa

Suroviny na těsto smícháme, vypracujeme v hladké těsto, které necháme chvilku v lednici odpočinout.
Plech vyložíme pečícím papírem a položíme na něj vyválené těsto, které jsme si vyndaly z ledničky. Několikrát těsto propícháme vidličkou a vložíme do vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme cca 15 minut. 
Mezitím si nachystáme náplň. Vejce vyšleháme s oběma cukry do pěny, přidáme pudinkový prášek, tvaroh, kůru z citronu a vyšleháme dohladka.
Jakmile se upeče korpus, vylejeme náplň na korpus.
Drobenku uděláme tak, že smícháme všechny suroviny a vypracujeme na drobenku. Tou pak posypeme tvarohovou náplň, kterou jsme vylily na upečený korpus. Vložíme zpět do trouby a pečeme cca 40 minut.

Poté vyndáme a necháme zcela vychladnout. Pak krájíme na kostky a můžeme podávat.

Dobrou chuť přeju,

Péťa

Žádné komentáře:

Okomentovat