neděle 13. července 2014

Jak jsem pekla dva mramorové dorty

V poslední době jsou velmi oblíbené mramorové korpusy. Za tento týden jsem odevzdala celkem tři.
O tom prvním, fotbalovém jsem vám už psala posledně, nyní nás čekají dva sváteční dorty. Sice mají stejný základ, ale krémy a výzdoba je jiná. 


Sváteční dort č. 1

Dort se skládá z mramorového korpusu (recept zde) a z bílého čoko krému.

Recept na bílý čoko krém:
200 g bílé čokolády
350 g změklého másla

Nejdříve si rozehřejme čokoládu ve vodní lázni a poté necháme zchladnout na pokojovou teplotu. Pak vyšleháme máslo do pěny a postupně k němu přiléváme čokoládu. Obě ingredience necháme pořádně spojit šleháním a můžeme dát odpočinout do lednice. Správně by to mělo být do druhé dne, ale kdo spěchá, může krém použít hned. 

Čokokrém po ušlehání


Tento čokoládový krém mám já osobně nejraději. Je prostě nejlepčejší :-)

Pak už jen tedy krém namažete na jednotlivé dílky korpusu a zdobíte dle své fantazie.
Já měla zadání narozeninový dort s číslicí. 

A to je on dámy a pánové :-)

Sváteční dort č. 2

Korpus již není třeba představovat :-)
Dort byl doplněný pistáciovým krémem, který je zas nejoblíbenější a nejlepčejší u mých zákazníků. 
Zjistila jsem, že pistáciová dost frčí, ale jako proč ne, když taaak dobře chutná.

Recept na pistáciový krém:
1 1/2 pistáciového pudinkového prášku
300 ml mléka
350 g změklého másla
4 lžíce cukru

Nejdříve si uvaříme pudink. Tedy do mléka přidáme pudinkový prášek a cukr. Přivedeme k varu a uvaříme jako klasický pudink, jen bude krapet hustší, ale toho se nebojte, má to tak být. Pak jej nechte úplně vychladnout. Po vychladnutí pořádně rozšlehejte (rozmixujte), aby v něm nebyly hrudky. Vyšlehejte změklé máslo do pěny a postupně přidávejte pudink. Hmotu pořádně prošlehejte a dejte odpočinout do lednice do druhého dne, lépe se s ní pak pracuje. Opět ale můžete použít i hned, pokud nechcete čekat. 

Ušlehaný pistáciový krém

Pak už jsem dodělávala dort pro oslavenkyni. Jak já, tak i zákaznice jsme si řekly, že v jednoduchosti je krása, takže jsem ho nijak moc nezdobila. Jsem i za to ráda, protože dekor dortů ještě nemám v malíku. Ale to vám slibuju, že se vše doučim ;-) 


Pistáciový dort s hoblinkami z bílé čokolády

Obě zákaznice byly velmi spokojené a jsem ráda, že opět chutnalo. Můžu si na seznam připsat další spokojené zákazníky, juchuu. Děkuju všem, co mi dávají důvěru a dorty si u mě objednávají a děkuju i všem, co mi fandí. Věřte, že na sobě budu dále pracovat a vychytávat kdejaké mouchy.

Opravdu díky,
Péťa




Žádné komentáře:

Okomentovat