čtvrtek 17. července 2014

Jak jsem poprvé grilovala

Dlouho jsem si neudělala s něčím takovou radost jako s koupí bezkouřového LotusGrillu.
Rozhodla jsem se, že se s vámi podělím o můj první zážitek s tímto udělátkem.

Jako první bych vám chtěla na sebe prozradit, že nejsem bůhvíjak excelentní kuchařka. Pečení miluju, čím delší tím lepší, ale s vařením jídel se moc nemažu. Čím kratší dobu strávim přípravou, tím líp ;-) Moje jídla jsou většinou taková "rychlá a jednoduchá" na přípravu. Co můžu strčit do trouby a nebo na pánev je pro mě ideální :-). Takže když jsem se dozvěděla, že existuje bezkouřový gril, který je pro přípravu jídel taky dost rychlý a jednoduchý, zajásala jsem.



První seznámení s grilem vypadalo asi takto:
Vybalila jsem gril z krabice, pak z ochranného přenosného futrálku a na závěr jsem vše odigelitovala a rozmontovala. Nainstalovala jsem baterie na příslušné místo a dle selského rozumu poskládala gril do kupy. Naštěstí vše potřebné k provozu bylo v tom balíčku. Gelový podpalovač jsem nalila do mističky a zapálila. První Jeeeeee. Pak jsem na to nasadila košík s uhlím a zakryla grilovací mřížkou. Otočila jsem čudlíkem na nejvíc co to šlo, aby se pořádně rozpohyboval větráček a uhlí začalo žhnout. Během pár vteřin už to hořelo jako blázen a já udělala další Jeeeeee. Přiznávám, asi jsem tam dala moc uhlí, takže mi to trochu čadilo, ale v manuálu psali, že to je na začátku normální, takže dobrý. Pak už to šlo bez kouře a jak na drátkách. Mnou naložené maso už se začalo rožnit na grilku, marinádka stékala do příslušné misky a vše šlo, jak mělo.




Maso bylo hotové za pár minutek a já mohla nandavat na talíř a konečně ochutnávat.

Takhle to dopadlo :-)

Pokus o detail :-D

Na závěr.
Test grilu dopadl na jedničku s hvězdičkou. Nemám, co bych mu vytkla. Grilovala jsem poprvé a fakt je to jednoduché a rychlé. Nikdy jsem tomu nevěřila.
Doporučuji tedy všem vyzkoušet, opravdu si pochutnáte.

Péťa

Žádné komentáře:

Okomentovat