Dnes bych se ráda věnovala krémovým či spíše čokoládovým dortům. Žádné přeslazené hmoty, žádné potahování, jen čistě krém.
Tyto dorty jsou pro mě zatím ty nejtěžší. Musím totiž víc rozvíjet svou kreativitu a občas se opravdu stane, že koukám na čistý "pomazaný" dort a nevím co s ním. Občas mě políbí múza, ale občas se musím inspirovat třeba internetem nebo tak. Jj už je to tak, obšlehávání dekorů je bohužel i v cukrařině :-D
Na obhajobu těchto dortů ale musim říct, že chutově jsou lepší než ty potahované. Nejsou tak přeslazené, můžete si pořádně vychutnat jednotlivé chutě a vrstvy. Je to samozřejmě ale o názoru. Můj osobní názor je, že mám radši tyto krémové či čokoládové. Potahované dorty sice vypadají krásně, pro děti a na svatby jsou ideální, ale já je moc ráda nemám. I když miluju sladký, tak tohle je i na mě moc.
Taky jsem moc svých dortů neochutnala. Nerada jím nebo dokonce i krájim své výtvory. To je radši někomu dám a zeptám se, jak to chutnalo ;-)
Víte totiž co se stane, když ochutnám svůj dort? Je to stejná reakce jako když vaříte. Nikdy nejste spokojení s výsledkem. "No mohla jsem tam dát víc tohohle, není to moc sladké, není to málo výrazné?, konzistence je nějaká divná, ježiš, to je kyselý..." a takhle bych mohla pokračovat dál.
Samozřejmě, že je to dobré, ale stejně v sobě máte tu sebekritiku a i když to ostatním chutná, vy nebudete nikdy spokojený.
No dost povídání, už i tak je to na mě dost dlouhý text :-)
Toto je pistáciový dort obalený v hoblinkách z bílé čokolády
Tenhle měl velký úspěch. Pavučinku jsem dělala z karamelového topingu a na dozdobení jsem použila bílé a mléčné hoblinky čokolády.
A nyní začíná módní přehlídka čokoládových dortů:
Čokoládovo-čokoládový dort s rumovými pralinkami
Čokoládovo-čokoládový dort s nutellou
Čokoládový dort s pařížskou šlehačkou a čokoládovými šampíčky
Toto je dort tzv. Gateau Ganache, jen lesklou polevu na vrch jsem nedala, líbilo se mi to takhle :-)
Opět další čokoládovo-čokoládový dort s pavučinkovým vzorem
Taaaakže, zde jste viděli ukázku mých dosavadních prací. Určitě budu postupně přidávat další, ale už i s recepty ;-)
Uvidíme, co bude příště. Každopádně už teď se těšte na další článek.
Péťa
Žádné komentáře:
Okomentovat