čtvrtek 27. listopadu 2014

Mořské potvory v akci :-)

Rok se s rokem sešel a já se opět ocitla v kuchařském studio Ola Kala v Korunní ulici. Tam to prostě miluju a ty kurzy jsou prostě vždycky takové uvolněné, vtipné a energické. Loni jsme vařili francouzské menu, ale včera to byla teprve pecka. Mořské potvory na několik způsobů :-)



Nejdříve se začalo s vařením chobotnice. Tady vidíte, jak pokládám chapadélko do zeleninového vývaru ;-)

 Chytnu
a ponořím.
Pak jsme vařili krevetové taštičky DIM SUM s namáčecí omáčkou.
 
Preparace střívka.
 
Krájení koryandru.
 
Taštičky jsou připravené
 
Taštičky už spinkají v pařáku :-)
Po uvaření jsme si je pěkně nandali a namáčené do spešl supr ochucené omáčky snědli :-)
Přišel na řadu další chod - tygří krevety na bílém víně. Jako dobře jsme si to s tím chilli uvařili, fakt super chuť.
 
Krevetky a zeleninka se už pěkně smaží :-)
Tadáááá, porcička pěkně na talířku s čerstvým pečivem.

Tyhle luxusní rohlany jsme měli jako přílohu skoro ke všem jídlům. Božííí to bylo.
No a teď je na řadě ta kráska chapadlovitá.
Chobotnice s pikantní omáčkou :-)
 
Chobotnice byla suprová, měkká a prostě mňaaaam.
 
Na závěr jsme si nachystali flambované palačinky (Crepes Suzette). Ten karamel a pomerančová šťáva je prostě nádherná kombinace a ta vůně.
 
Jako žádný extra foodstyling zde nečekejte, nebyl čas se s tím mazlit. Talíř by byl totiž tak poslintaný, že by to kazilo celkový dojem :-D
Chodí bylo požehnaně a já se domu vysloveně valila. Můžu ale říct, že to byl další super kurz, který jsem zažila a už se těším na další ;-).
Jestli si rádi občas zavaříte a chcete poznat i nové lidi, určitě doporučuju zajít na kurzy Ola Kala. Věřim, že se pobavíte tak, jako já :-)
Péťa

Žádné komentáře:

Okomentovat